SuperNex konsepti

Kymco SuperNex. 6-vaihteinen sähkömoottoripyörä, 0-200 km/h 7,5 sekuntia!

Kymco SuperNexissä on merkin oma elektroniikkapaketti, johon kuuluvat lähtöavustin, takapyörän nousemisen esto (stoppien esto), sutimisenesto sekä useampia ajotapavalintoja. Pyörässä on myös Brembon jarrut, Öhlinsin alusta ja alumiinirunko.

Mikä taas ei ole kovinkaan tyypillistä sähkömoottoripyörälle on se, että SuperNexissä on kuusivaihteinen vaihteisto ja luistokytkin sekä kytkimetän vaihto ylös / alas.

SuperNex

 

Vaihteisto antaa kuljettajalle mahdollisuuden hyödyntää moottorin parasta tehoaluetta sekä parantaa ei pelkästään tehokkuutta ja responsiivisuutta, mutta myös kiihtyvyyttä ja huippunopeutta. Joka tapauksessa SuperNex ehtii nollasta sataan 2,9 sekunnissa, nollasta 200:n 7,5 sekunnissa ja 250 km/h asti 10,9 sekunnissa!

Nykyiset sähkömoottoripyörät yksinkertaisesti jättävät hyödyntämättä sähkömoottorin parasta ominaisuutta, eli kiihtyvyyttä, kun niissä ei ole vaihteistoa. Sähkömoottori antaa suurimman tehonsa keskikierroksilla ja sitten hyytyy sen jälkeen. Tämän vuoksi yksivaihteisen moottoripyörän kiihtyvyys heikkenee tietyn rajan jälkeen. Lisäksi voiman puute tuntuu juuri silloin, kun ajetaan vähän nopeammin, mistä supersporteilla ajavat tietenkin nauttivat eniten.

SuperNex

SuperNex kaltainen kiihtyvyys ja suorituskyky onkin vastustamattoman kiinnostavaa erityisesti, kun kyseessä on sähkömoottoripyörä. Pyörän huippunopeus on 250 km/h.

Pyörä tuottaa ajettaessa myös monitaajuuksista "moottoriääntä", jota voi tuunata kuljettajan persoonallisten mieltymysten mukaan. Sille voi myös valita yhden neljästä persoonallisuudesta, jolla voi vaihtaa pyörän luonnetta hiljaisesta kruisailusta veret seisauttavaan suorituskykyyn.

SuperNex

SuperNex on vielä prototyyppivaiheessa ja tarkemmasta saatavuudesta ja hinnoittelusta tiedotetaan myöhemmin.

SuperNex

SuperNex
SuperNex